Ιδιωτικό ΚΤΕΟ στον ισθμό της Κορίνθου - Βρείτε μας στο χάρτη

  • Γρήγορος έλεγχος

    FAST TRACK

Καλέστε για ραντεβού

27410 84444

Σοκ για χιλιάδες οδηγούς: «Βόμβα» με τα διπλώματα οδήγησης – Τι αλλάζει

Blog Image

Σοκ για χιλιάδες οδηγούς: «Βόμβα» με τα διπλώματα οδήγησης – Τι αλλάζει

Δίπλωμα οδήγησης: Σοκ για χιλιάδες υποψήφιους οδηγούς καθώς τα ασφάλιστρα αναμένεται να ανέβουν στα… ύψη τις επόμενες εβδομάδες, συμπαρασύροντας και τα διπλώματα οδήγησης .

«Πονοκέφαλο» στα στελέχη του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών έχει προκαλέσει η δημοσιοποίηση των αλλαγών στις εξετάσεις για την απόκτηση άδειας οδήγησης καθώς σύμφωνα με όσα αναφέρει το Newsauto.gr κάποιοι εξετάζουν αυξήσεις στις τιμές τους με αποτέλεσμα να ανέβει και το κόστος απόκτησης της άδειας οδήγησης.

Ειδικότερα η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών ανακοίνωσε ότι ο εκπαιδευτής της Σχολής Οδηγών μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου θα κάθεται στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου και ο εξεταστής θα κάθεται στο εμπρόσθιο κάθισμα δίπλα στον εξεταζόμενο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsauto.gr αυτή η κίνηση είναι δυνατό να προκαλέσει πολύ μεγάλη αύξηση στο κόστος απόκτησης του διπλώματος για τους υποψήφιους οδηγούς καθώς ήδη κάποιες ασφαλιστικές ετοιμάζονται να αυξήσουν τις τιμές τους ειδικά για την ημέρα που θα πραγματοποιηθούν οι πρακτικές εξετάσεις οδήγησης.

Άλλωστε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είχε επιβάλλει το χαράτσι των 120 ευρώ στα δίκυκλα, 150 ευρώ στα αυτοκίνητα και 180 ευρώ στα φορτηγά που υποχρεώνονταν να πληρώνουν για ασφάλιση όσοι έδιναν εξετάσεις για άδεια οδήγησης.

Η ασφάλιση αυτή κάλυπτε το χρονικό διάστημα δέκα λεπτών της εξέτασης, ενώ τα ποσά αυτά καλύπτουν σε αρκετές περιπτώσεις και την ετήσια ασφάλεια των Ι.Χ. αυτοκινήτων.

Η τωρινή πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών αμέσως μόλις ανέλαβε το Υπουργείο κατήργησε το χαράτσι επιστρέφοντας στο στο προηγούμενο νομοθετικό καθεστώς κατά το οποίο και η ασφάλεια του αυτοκινήτου και έναντι τρίτων καλυπτόταν από τους εκπαιδευτές που είχαν υποχρέωση να ασφαλίσουν τόσο το αυτοκίνητο όσο και τους επιβαίνοντες.

Όμως η εξαγγελία για την τοποθέτηση του εκπαιδευτή στο πίσω κάθισμα άνοιξε και πάλι την «όρεξη» κάποιων ασφαλιστικών οι οποίες ήδη σχεδιάζουν την αύξηση του κόστους ασφάλισης των οχημάτων των Σχολών Οδηγών την ημέρα των πρακτικών εξετάσεων καθώς εκτιμούν ότι αυξάνεται κατά πολύ ο κίνδυνος ατυχήματος εξαιτίας της «απουσίας» των εκπαιδευτών από τα βοηθητικά χειριστήρια οδήγησης.


Blog Image

Όροι συμμετοχής στην κλήρωση της ΙΚΤΕΟ Ισθμού Ν. Κορινθίας Ε.Π.Ε.

Όροι συμμετοχής στην κλήρωση της ΙΚΤΕΟ Ισθμού Ν. Κορινθίας ΕΠΕ (ΚΤΕΟ Πιτσάκης), η οποία θα λάβει ...

Συνεχίστε την ανάγνωση
Blog Image

Παράταση «ζωής» σε παλαιά λεωφορεία, σχολικά και ταξί!

Παράταση «ζωής» για έναν επιπλέον χρόνο έδωσε το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών στα επαγγελματι...

Συνεχίστε την ανάγνωση
Blog Image
Blog Image

ΚΤΕΟ και ασφάλεια μπαίνουν στο “Ψηφιακό Πορτοφόλι”

ΚΤΕΟ και ασφάλεια μπαίνουν στο “Ψηφιακό Πορτοφόλι” – Με SMS η ειδοποίηση για πρόστιμο

Μ...

Συνεχίστε την ανάγνωση
Blog Image

Εντυπωσιακή ανταπόκριση για τα ηλεκτρονικά διπλώματα οδήγησης

Εντυπωσιακή ανταπόκριση για τα ηλεκτρονικά διπλώματα οδήγησης

Τα προσωρινά διπλώματα οδ...

Συνεχίστε την ανάγνωση
Blog Image

Μέχρι πότε ισχύει το χάρτινο δίπλωμα – Πώς να το αντικαταστήσω

Στην χώρα μας συναντάμε δύο ειδών διπλώματα οδήγησης. Το έντυπο ροζ τρίπτυχο και το νέο πανευρωπα...

Συνεχίστε την ανάγνωση
Blog Image

ΔΩΡΕΑΝ ελεγχος Κτεο σε ολα τα οχηματα του Γ.Ν.Κορινθου για ακομη μια χρονια

Η εταιρεια ΚΤΕΟ ΠΙΤΣΑΚΗΣ ολοκληρωσε με επιτυχια τον δωρεαν τεχν...

Συνεχίστε την ανάγνωση